header

  1. Tenniscamp Rabac
  2. Tennispakket
  3. Trainingsmethode
  4. Hotel en prijzen
  5. Inschrijven tenniscamp
  6. Informatie Rabac
  7. Vervoer

                  Informatie Rabac                                                

In een van de mooiste baaien van het schiereiland IstriŽ ligt het plaatsje Rabac. In deze natuuroase geniet men van de zon, zee, rust en een prachtig uitzicht op de Kvarner bocht. De stad Rabac ligt aan de voet van een groot berggebied dat behoort tot het natuurgebied Ucka, dat een natuurlijke bescherming aan het stadje biedt. Het natuurgebied met haar prachtige pijnboombossen en oleandertuinen, zorgt gelijktijdig voor een aangenaam middenzee-klimaat.

Rabac is ongeveer 40 km verwijderd van bekende steden als Pula (bekend om zijn Arena, een van de best bewaarde amfitheaters van Europa) en Opatija (het keizerlijke plaatsje waar in de 19e eeuw het mondaine gezelschap van Europa vertoefde). Rabac, dat in de 19e eeuw ooit begon als een klein vissersdorp waar bekende ontdekkingsreizigers naar toekwamen en waar vissersboten ertsen en mineralen transporteerden, is vandaag de dag uitgegroeid tot een ontwikkeld toeristisch centrum aan de oostkust van IstriŽ, met 15 hotels, talrijke appartementencomplexen en een aantal campings.

Met het heerlijke landschap, de mooie kiezelstranden, het aangename klimaat en de prachtige zonsondergangen kunt uw tennisvakantie in Rabac niet meer stuk. Naast een grote gastronomie, sport- en spelaanbod is Rabac daarnaast de perfecte uitvalbasis voor (boot)excursies en het verkennen van de kust en het binnenland van KroatiŽ waar men kan genieten van het agro-toerisme en van alle ecologische en inheemse specialiteiten die Kroatie biedt. Uiteraard biedt het tennisprogramma ook voldoende ruimte om van al het moois te genieten.

***

Als excursie-tip geven wij u mee:

Hum

Dichtbij Rabac kunt u de Middeleeuwse stadjes Picina, Grascica, Paza en Boljuna bezichtigen en de bezienswaardige stad Hum. Hum staat in het Guiness Book of Records geregistreerd als de kleinste stad met stadsrechten ter wereld met minder dan 16 inwoners en amper 12 huizen. Hum, diep verscholen in het binnenland van Istrie heeft alles wat je nodig hebt om een echte ‘stad’ te zijn. Een eigen burgemeester, winkels, kerk, een restaurant en een kroeg en er wordt zelfs een eigen taal gesproken.

Natuurpark Ucka

In Natuurpark Ucka dat midden in een berggebied ligt kunt u heerlijk wandelen, bergbeklimmen, paardrijden of mountainbiken. Bovendien heeft u een prachtige blik op de Kvarner baai en waar u zelfs op zonnige dagen de kust van ItaliŽ kunt zien. Voor degene die van X-treme Sport houden is er ook de mogelijkheid voor paragliding.

Kijk voor algemene informatie over Kroatie op: www.croatia.hr

kroatie1 kroatie2 kroatie3 kroatie4